Hoppa till innehåll

Senhöstrunda på A6 GK

november 5, 2011

Det ovanligt milda senhöstvädret, idag runt 10 grader, lockade ut mej på en runda på A6 golfbana ”nästan” mitt i centrum. Banan är mycket vacker, vid vissa hål har man en magnifik utsikt över Vättern. Dock ganska svårspelad om man inte vänjer sig vid de ofta snabba och ondulerade greenerna. Lätt misstänksam över det låga priser, köpte jag ett dussin Black Owl-bollar för 50 kr, en sjättedel av priset på de mer kända märkena. De fungerade utmärkt, de gick faktiskt längre än de dyrare bollarna. Så namnet var relevant. Några riktiga ugglor varken syntes eller hördes, några förstulna kvittranden från andra fåglar dock hördes från skogen. Spelet gick riktigt bra som det ofta gör när man i lugn och ro strosar omkring, stannar ibland och ”super in” naturscenerierna. Bilden visar den lilla tjärnen vid Blå Slingans 5:e hål, slår man en rejäl hook vid inspelet så hamnar man  i den. Tyvärr var detta det (enda) hålet jag  snurrade till det, dock ej i vattnet. Efter att ha hålat ut så stannade jag och njöt av tjärnen och kom att tänka på vad den kan beskrivas som:

En insjö är landskapets vackraste och mest uttrycksfulla drag. Det är jordens öga, när betraktaren ser in i det mäter han djupet av sin egen natur. De sjönära träden på stranden är de smäckra ögonfransarna som omgärdar ögat och de skogsklädda kullarna och klipporna runt omkring är det skuggande ögonbrynet”(Henry Thoreau)

Styrkt av dessa betraktelser gick det bättre resten av rundan. Golf är ett i högsta grad filosofiskt-psykologiskt spel, minsta stress och rädsla för att slå fel så går det fel och omvänd är man i största allmänhet tillfreds så går det bättre. ” Confidence” är en bra beskrivning. Efter rundan smakade älggrytan förträffligt. Idag skötte sej ”stickorna”!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: