Hoppa till innehåll

Men hur dansar Fridolin?

september 23, 2011

Idag höstdagjämning, enligt SMHI blir det både mörkare och kallare framöver. Lite märkligt kanske, besjunges hösten  mer frekvent än vår och sommar. Kanske hör det samman med att många diktare kommit  upp i ” ålderns höst ” och ser hösten som en jämnårig kamrat.  Elmer Diktonius och Bo Carpelan för att nämna några. Den förstnämnde tar ett fint ”grepp” om hösten då han inleder sin starka höstdikt med: ” Jag famnar dig du röda höst…

Bland rikets ständer blir det troligtvis inte så rött i höst. Enligt  ett ” hemligt ” PM från Moderaterna så har man tänkt sig följande positionering inför höstens riksdagsarbete:

Miljöpartiet är ur Moderaternas perspektiv på sikt kanske den viktigaste politiska aktören, till och med viktigare än några av samarbetspartierna i Alliansen. Miljöpartiet intar nämligen en unik roll i svensk politik. De är de facto vågmästare i en riksdag som präglas av stor osäkerhet. Alla andra partier i den övriga oppositionen är i stor utsträckning beroende av Socialdemokraternas positionering. Internt i Alliansen är det dessutom så att Miljöpartiet på sikt har större potential att utgöra en realistisk grön kraft i svensk politik än Centerpartiet. Nu gäller det att binda upp Miljöpartiet i så många uppgörelser som möjligt så att partiets vänsterfalang inte får det utrymme som de har haft under förra mandatperioden.

Om nu detta är korrekta uppgifter så kommer  höstens partipolitik att bli extra spännande. Vad säger alliansens övriga partier? Hur kommer Mp att svara på de inviter som kan tänkas och hur kommer Mp:s sympatisörer att reagera?

Skall man tro Erik Axel Karlfeldt så kommer åtminstone en av Mp:s talrör att stå väl rustad:

Men här dansar Fridolin!

Sen er son, han är stark, han är fin,

och han talar till bönder på böndernas sätt

men med lärde män på latin.

Och hans lie går skarp i er nyodlins gull,

och han fröjdas som I, när hans loge står full,

och han lyfter sin mö som en man av er ätt

högt mot höstmånens röda kastrull

Bloggat: Annarkia, Partistaten

Media:Ex123  ABDN, AB, TV4, ABAB, SR , SvD, TV4

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: