Skip to content

Vätterisen blank som ett salsgolv

februari 21, 2011

Sedan två veckor ligger isen blank och fin i hela Jönköpingsbukten. Vilket uppmärksammats av 1000-tals sportlovslediga. Det är inte ofta isen är så fin,snabb frysning och ingen snö har gjort susen. I söndags gick det inte att motstå längre utan ett par längdåknings-skridskor inköptes. C.a 35 år sedan jag åkte skriller
då var det hockeyrör och det är lättare. Lite av Bambi på isen i början men snart gick det bättre och med hjälp av stavar gick det undan värre. ”Riktiga” långfärdsskrinnare åker inte med stavar förstås men ”so what”. Härligt solsken och frisk luft får man på köpet.

Vätterisen är dock inte att leka med. Tjockleken kan variera stort och snabbt kan stora råkar uppstå. Ett 10-tal personer gick igenom igår eller ” plurrade”som entusiasterna säger. Räddningstjänst och Sjöräddningens svävare från Visingsö var snabbt på plats och alla klarade sig relativt helskinnade. Just nu verkar isen i bukten vara stabil, varslat mildväder i helgen och blåst kan radera isen på några timmar, så bäst utnyttja tillfället.

Vy mot Huskvarnabergen. Foto: Annarkia

Bloggat: Annarkia

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: