Skip to content

Hatten av för SÄPO och MUST!

december 5, 2010
tags: , ,

” Sverige satte stopp för USA:s fångtransporter” utbasunerade SvD idag och det fick kanske några att sätta havregrynsgröten i halsen. Via dokument som släppts av Wikileaks så fick CIA (eller någon annan av de c:a 15 spionorganisationerna) vackert upphöra med de illegala fångtransporterna via svenska flygplatser efter påtryckningar från UD och Försvarsdepartementet. Att flygplanet ifråga innehöll fångar konstaterades genom en lika fräck som elegant spaningsinsats:

”På Säpos uppdrag förklädde sig svensk militär underrättelsepersonal till flygplatsarbetare. Som servicepersonal tog de sig ombord på ett av flygplanen och kunde konstatera att det rörde sig om en fångtransport. Amerikanerna förstod inte vad som pågick.

Säpos presstalesman Patrik Peter intygar för SvD att man i april 2006 gjorde en spaningsinsats mot ett statligt amerikanskt flygplan på Arlanda som man misstänkte var en fångtransport, men han vill inte gå in närmare på resultatet.”

Om liknande transporter skett därefter vet vi inte. Dock har man uttömt metoden med utklädd servicepersonal. Nästa gång kanske det är lämpligt att slå en signal till den beredskaps-rote JAS-Gripen , som dygnet runt är i luften. SÄPO och MUST har dock i detta fall gjort det som är deras uppgift: att försvara Sveriges territoriella integritet och konstitution, där de mänskliga fri och rättigheterna har en framträdande plats. En plats på pluskontot med andra ord.

Bloggat: Jinge, Svensson

Media: SvD2 DN , AB , Ex, YLE

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: