Skip to content

Ärlighet varar inte längst, Herr Präsident?

juni 1, 2010

Lite i skuggan av gårdagens överfall på Ship to Gaza-konvojen har Tyskland president, Horst Köhler, avgått.Mitt i en ämbetsperiod. Unikt i Tysklands historia. Presidenten hade nyligen varit på besök hos de tyska trupperna i Afganistan och i samband med en radiointervju där lär han yttrat:

Jag ser det som så, att i det stora hela är vi på väg, också i hela samhället, att förstå att ett land av vår storlek, med sin inriktning på utrikeshandel och därmed också beroende av utrikeshandeln, måste veta att en militär insats i tveksamma fall och i nödfall är nödvändig för att tillvarata våra intressen, till exempel fria handelsvägar, att förhindra att hela regioner destabiliseras och med säkerhet då också skulle påverka våra möjligheter negativt och drabba handel, arbetsplatser och inkomster.

Presidenten i Tyskland har likt den svenske statschefen enbart representativa uppdrag och måste noga vakta sin tunga i politiska frågor. Tilläggas bör kanske att Köhler 2000-2004 var chef för Internationella valutafonden och så att säga sakkunnig på området.  Det är skönt att veta att  den svenska styrkan i Afganistan har helt andra motiv för sin insats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: