Skip to content

Vulkanaska och Djurgårdsupportrar

april 17, 2010
tags: ,

Bild: annarkia.se

Tydligen har askmolnen från vulkanutbrottet i Island nått även våra breddgrader. Kvällshimlen över Vättern uppvisade ovanliga molnformationer igår kväll. Ofarligt så långt på marknivå men tvärstopp för flyget i norra Europa. Flygstoppet har fått svåra konsekvenser för passagerare och flygbolag. Charterresenärer får åka hem med buss från Aten och Barcelona till exempel. Det är lätt att föreställa sej att de resenärerna kan hålla sej för skratt med c:a två dygns bussresa på hemväg från en semestervistelse.
Buss åkte också Djurgårdssupportrarna till dagens match mot Hv. Såg genom köksfönstret hur en busslast begav sig till O´Learys mitt emot för att styrka sig inför matchen vid 1400. Väl bevakade av flera polispatruller. Allt gick lugnt till så långt. Under och efter matchen var det dessvärre mycket stökigt enligt J-nytt.

Varje gång det är en sk. högriskmatch så upprepas samma dramaturgi. Vissa sk. supportrar kan härja fritt, säkerhetsansvariga och respektive klubbar beklagar men något verksamt görs inte. Märkligt nog ryter inte fotbolls och hockeyspelare till, det kunde kanske ha en viss verkan. Kravallutrustad polis är kanske inte så väl psykologiskt avvägt,undrar vilken effekt det skulle ha om samtliga djurgårdsspelare iförda sedvanlig utrustning bildade häck till bussarna. Tråkigt dock att en handfull individer sätter agendan för 7000 andra. Många bävar för höstens elitserie där numera AIK spelar. Man tycker ju att DIF-hockeys motto borde förplikta:

För övrigt har golfsäsongen kommit igång. Inga sk. huliganer stöter man på här, möjligen håliganer.

Andra bloggar: Annarkia,Jinge

Media: Svd , GP, DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: