Skip to content

NCC i ny kartellskandal?

februari 25, 2010

Så var det dags igen. NCC och ett norskt företag är misstänkta för en asfaltskartell enligt bl.a SvD. Norska motsvarigheten till svenska Konkurrensverket har gjort en sk. gryningsräd. Begreppet kommer av att man gör ett tillslag i gryningen för att säkra bevis. Detta sker mindre än tre år efter NCC, PEAB , SKANSKA,Vägverket mfl. ådömts stora skadestånd för ett liknande brott. Kartellbildning är ett allvarligt brott, det sätter konkurrensen ur spel och konsumenter och laglydiga företag blir lidande. Olikt andra allvarliga brott blir det dock oftast inga stora rubriker, trots att stora belopp är i görningen. Mig veterligt har ingen benämnt NCC och PEAB som kriminella organisationer och nätverk likt man gör med Hells Angels och Bandidos. Här erinras man om Martin Luthers nog så träffande beskrivning:

Små tjuvar sitter i kedja och stock

Stora tjuvar prålar i guld och silke

Vidare kan ett företag som är inne i en kartellbildning och fått Konkurrensverket i hälarna slippa böter, ett vad jag kan se unikt avsteg från normala rättsprinciper.

Sitter just och tittar ut på Vätterns vackra snövidder. Om några år byggs det i blickfånget ett 20 våningar högt hotell. Ett projekt nästan i miljardklass. Vem som får bygga?

NCC. Häpp!


Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: