Skip to content

Hårda och mjuka klappar

december 23, 2009

” Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara” heter en väl beprövad snapsvisa så här års. Och visst kanske det behövs slås i glas för att bli lustig om man reflekterar på sakernas tillstånd särskilt inom bilbranschen. SAAB-anställda känner sig säkert inte lustiga med jobb och framtidsutsikter just nu. Volvo blir säkerligen kinesiskt vilket retar de sk bilanalytikerna och motorjournalister. (Journalister är alltid tacksamt att göra sig lustig över) Kineser kan väl inte bygga bilar säger man förnumstigt. Det sade man också när de första japanska bilarna kom i slutet av 1950-talet. Att den inhemska kinesiska marknaden är större än EU,USA och Ryssland tillsammans glömmer man lätt. Samma visa med bilar från Syd-Korea i början. Etno-centrismen förnekar sig inte. Apropå SAAB så gör man sig också lustiga över Köningsegg och Spyker. Lyxsportbilar och skumma investerare sägs stå bakom, inte kan väl de bygga volymbilar. Varför inte? GM och Ford har ju inte lyckats över hövan. Tror man att en Königsegg Kombi eller dito Spyker blir resultatet?

Definitivt olustigt är hur omvärlden, framför allt USA och EU, hanterar eller inte hanterar situationen i Gaza. Israels blockad omöjliggör återuppbyggnad. Ett tips till USAs överbefälhavare: Anmoda Israel att bryta blockaden och sätt in 6:e flottan och Marinkåren för att understryka allvaret i denna anmodan. Nämnda styrkor ligger och slöar (som tur är kanske) bara några gångtimmar från Gaza.

Vi som inte har tillgång till 6:e flottan kan dra vårt strå till stacken genom att på olika sätt stödja kampanjen A Ship to Gaza och åtminstone gör det lite politiskt svårare för USA och EU att sitta med armarna i kors.

Stilla och vackert faller snön utanför fönstret. Trots ovanstående finns det en julstämning, god mat, Kalle och Anna Anka på tv och snart börjar HV-71 med sina matcher.

Hyvää Joulua! (tomten bor ju i norra Finland, så rätt skall vara rätt)

Annarkias önskelista i elfte timmen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser
One Comment leave one →
  1. december 23, 2009 10:17 e m

    God Jul!
    Tomtar bor inte i Finland men på loftet, eller hur var det nu igen????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: