Skip to content

Vem iscensätter vad? Inför klimatmötet i Köpenhamn.

december 5, 2009

I övermorgon startar FN:s klimatmöte i Bella Center utanför Köpenhamn. 15000 delegater och journalister samlas för att diskutera och eventuellt fatta beslut om viktiga frågor som rör klotets framtid. 17-18/12 blir det ”grädde på moset ”, då 85 presidenter och statsministrar samlas. En alternativ konferens kommer att anordnas, Klima Forum 09, där åtskilliga tusen deltagare samlas i olika aktiviteter, flera demonstrationer kommer att hållas med den 12/12 som höjdpunkt. Så långt ”allt väl” kan tyckas.

Men flera illavarslande tecken finns i skyn, inte bara inlånade svenska polishelikoptrar som tycks fungera igen. En lag ,” lymmelpaketet”,har antagits som fullständigt åsidosätter grundläggande fri och rättigheter, ökad gränskontroll införs, speciella burar för förvaring av ” lymlar ” har införskaffats etc. Allt detta för de. sk. autonoma grupperna som förväntas ställa till bråk och uppges ha planer på att storma Bella Center. Massmedierna hakar på med seismisk känslighet för dramatik och vad som säljer.

Man får lätt intrycket att polis, medier och en handfull autonoma är de som skall spela huvudrollen i Kongens By. Inte mycket att luta sig emot i klimatfrågan.Oavsett vad som händer nästa vecka så är rubrikerna redan klara. Få sådana om intressanta och viktiga referat från Klima Forum 09 och reportage från fredliga demonstrationer kan väntas. Göteborg juni 2001 känns kusligt aktuellt. Medaliseringen av politisk kommunikation eller snarare den rådande medie-okulturen resulterar i det här fallet rädsla, ilska och passivitet. Är det det man vill?

Media: SvD, DN, DN, SDS, Politiken,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. december 5, 2009 11:21 e m

  Det viktigaste som jag ser det just nu ar bla.Climategate. Det illustrerar mycket val vad som pagar bakom kulisserna. Att hela det har avtalet handlar om kontroll av ett fatal stora
  banker over folk och nationalstaterna. Ta en titt pa vad det hela verkligen innebar.

 2. december 8, 2009 6:09 e m

  Tak for en interessant blog

  • Morgan Wilhelmsson permalink
   februari 13, 2010 8:09 e m

   Tack, det var trevligt att höra Morgan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: