Skip to content

Bus eller godis, tankar kring 1/11.

november 1, 2009

Första november blev en ganska händelserik idag i olika sammanhang. För första gången deltog representanter för andra svenska partier på den socialdemokratiska partikongressens avslutningsdag. ”Bus eller godis” sade Lars Ohly och Maria Wetterstrand när de gick in i kongressbyggnaden i Älvsjö. Det blev uppenbarligen godis då båda fick med sej något från de beslut som togs under veckan. Godiset var troligtvis att kongressen var ganska snäll mot friskolorna samt att S lovade att återställa a-kassan och att jämställa beskattningen av pensionärer och löntagare. Om omständigheterna så medger! Olikmässig beskattning av pensionärer och löntagare som nu praktiseras lär vara unikt i Europa. Bu(s) säger vi pensionärer om inte detta ändras.

”Gnaget” tog hem allsvenskan genom att ha den dåliga smaken att slå IFK på Gamla Ullevi. Grattis AIK säger vi dock som goda sportsmän. ” Bus ” sade båda lagets supportrar och rök programenligt ihop efter matchen.”Godis” sade båda lagens ekonomiansvariga, Canal+ som hade sändningsrättigheterna till matchen och sportjournalisterna som har veckans jobb intecknat med analyser ner till minsta stukad lilltå.

Dessvärre åkte Sällskapet ur allsvenskan. Som tröst får vi Jönköpingsbor se två klassiska lag på ”Vallen ” i vår, förutom Sällskapet även Degerfors IF. Apropå DIF så ser det ut att bli snöoväder inatt för värmlänningar och dalmasar. Vi får hoppas att vinterdäcken är på eller att man håller sig inomhus ty nämnda landsmän och kvinnor skall man vara rädd om.

Min eftermiddag spenderades i Stora Hotellets vackra spegelsal för en högtid i Jönköping Par Bricole. Godis är väl inte helt rätt benämning snarare högtidligt och finstämt, ett skönt avbrott från dagens mediebrus och levande brus från vår granne O´Learys.

Godis i form av en älgfärspaj kan jag gärna föreslå, slösa gärna med Västerbottenost och skippa vinet för några glas Maredsous 8. Bärs och godis i ett således.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. Kajsa permalink
  november 2, 2009 1:22 e m

  Godis så klart!

 2. Anders permalink
  november 2, 2009 1:25 e m

  Grattis till AIK. Nu är det svenska cupen som gäller.

 3. december 5, 2009 5:20 f m

  mycket intiresno, tack

  • Morgan Wilhelmsson permalink
   februari 13, 2010 8:09 e m

   Tack själv! Morgan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: