Skip to content

Recept mot höststormen

oktober 3, 2009

Så kom då den första ordentliga höststormen och regnet. Förtjusta tv-meteorologer har varnat hela veckan. Hur kan man då liva upp en ovädersdag? Hittade en flaska Vila Santa 2007  längst ner i skafferiet, hade totalt glömt bort den. Ett mycket gott vin, lite förrädiskt då man lätt sippar en hel del vid matlagningen! Ha alltid en extra flaska. En rejäl gryta som matchar vinet krävdes, snabbt iväg till den nyöppnade viltaffären i saluhallen och jodå, det fanns prima vildssvinstek till bra pris, ett kött som passar bra till gryta. Grytan är lättlagad men tar lite tid. Vildsvinssmaken är mycket säregen men matchas bra av de olika rotfrukterna och getostpotatisen. Måltiden avnjöts till slagregn mot rutorna.

Som extra krydda så vann HV igen och minsann, Sällskapet fixade 4-2 motKalmar! Till dessert  hyrdes en dvd med en av mina favoritfilmer: Brakfesten. Vårt förträffliga stadsbibliotek hyr nämligen ut mängder av intressanta filmer för 10 pix dygnet. Filmen är visserligen från 1973 men synnerligen aktuell idag. Bättre namn på originalspråket: Le Grand Bouffe. Filmen rekommenderas inte för finkänsliga personer men är en lysande satir med toppskådisar. Väckte enormt rabalder när den kom. Avnjutes med fördel efter en bättre middag.

Till yttermera visso så röstade irländarna” rätt” den här gången, till glädje för Europas Förenta Stater-anhängarna. Att rösta fritt är stort, att rösta rätt större skulle Thomas Thorild sagt med ett flin. Nu är det bara Tjeckiens president som djävlas, inget Lissabonfördrag förrän han skrivit på. Stå på dej, Vaclav Klaus säger jag och avslutar därmed lördagen.

Annonser
One Comment leave one →
  1. oktober 7, 2009 12:30 f m

    Fantastiskt god gryta. Men vinet, vinet var tog det vägen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: