Skip to content

Anka med haricots verts

september 26, 2009

En synnerligen delikat rätt, som passar  bra för årstiden. Att dricka till: Villa Puccini 2003

4 ankbröst (dvs 4 personer)

1 paket djupfrysta haricot verts

salt och peppar

Sätt ugnen på 125 grader. Krydda ankbrösten med salt och peppar. Lägg dem i het stekpanna utan smör, sänk värmen och stek dem i 4 minuter på skinnsidan. Vänd dem och stek dem ytterligaer i 2 minuter. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och stek dem i 15-20 minuter till en innertemperatur av 60 grader. Låt ankbrösten vila i folie i minst 10 minuter innan de skärs upp.

Sås:

3 msk strösocker

3 msk balsamvinäger

4 dl vatten

1 dl kalvfond

2 dl pressad apelsinsaft

fint strimlat skal från 1 apelsin

3 tsk maizena

Låt sockret långsamt smälta och få en gyllenbrun färg i en kastrull. Häll i vinäger, vatten och fond. Tillsätt apelsinsaft och apelsinskal.

Koka ner såsen till hälften. Rör ut maizena i lite vatten och vispa ner den i såsen. Koka upp.

Servera gärna rätten med rotfruktsgratäng.

Vill man lyxa till måltiden så föreslår jag Calvadosäpplen:

Calvadosäpplen:
2 – 3 fasta gröna äpplen
3 cl calvados
smör till stekning

Calvadosäpplen:
Dela äpplena och kärna ur dem. Låt skalen sitta kvar. Klyfta i snygga klyftor. Stek dem i smöret några minuter. Vänd försiktigt så de är hela och snygga. Häll på calvados och blanda.

AB, AB
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: