Skip to content

Är Anna Anka en anka?

september 19, 2009

Vill först gratulera den pr-byrå som arbetat med tv-programmet om Hollywoodfruar i allmänhet och Anna Anka i synnerhet. Vilket genomslag i både gammelmedier och i bloggosfären som fruarna fått. Här talar vi inte om faktor 7 längre utan kanske 77. I dagens Ankeborgsbladet(AB) kan vi exempelvis läsa om Annas hela liv och även herr Anka kom med på ett hörn.  Var själv en diggare av Anka när han slog igenom 1957 med låten Diana. Idag stämmer inte de första orden i texten: ”I´m so young and your´re so old” utan nu får vi vända på texten för att den skall stämma på Anna. Nåväl, Anna har tydligen kommit för att stanna åtminstone ett tag i våra liv, fortfarande är herr Anka ett starkt varumärke främst som låtskrivare åt Buddy Holly och Frank Sinatra. My Way kan väl de flesta nynna.

Hon har dessutom gett uttryck för gediget inkorrekta åsikter om jämställdhet vilket fått Kd:s partisekreterare att försöka göra henne till taleskvinna i dessa frågor, något som fått ledande kristdemokrater att dra tillbaka halvbackarna. Här begår man en opinionsstrategisk blunder. Anna har alla förutsättningar att på ett bra sätt representera Kd, som ju inte haft så stor framgång hittills med uppraggandet av kändisar av olika slag. Kd, som enligt opinionsinstituten balanserar på 4%-spärren, har inte råd att missa en sådan chans. Hennes liv är en ganska intressant berättelse och bra berättelser går alltid hem.

Har för övrigt svårt att förstå att inte partierna  mer hakat på möjligheten att använda sig av hel-halv-och fjärdedelskändisar från olika såpor i sina budskap. När nu politiken mer och mer blivit medialiserad så vore detta en logisk konsekvens.  Svenska kyrkan har ju uppmärksammat detta i viss mån när de använde Kalle Anka i sina budskap för att attrahera yngre. Kanske Arne Anka gör comeback?

Vi får alltså inrätta oss efter att Anna Anka finns bland oss ytterligare en tid. Om det ger oss hopp om framtiden och anvisar alternativa sätt att skapa ett bättre samhälle törs jag  inte säkert bedömma. Dock klingar Pierre Bourdieus ord att ”dagens medier med ett ständigt fyllnadsarbete skapar ett allt större tomrum” som ganska träffande.

Bloggat: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Blatten permalink
    september 19, 2009 11:54 e m

    Visst är Anna Anka en härlig brud! Ingen annan har väckt dylika krusningar på Sveriges glatta yta!

  2. anna säger permalink
    september 20, 2009 2:11 f m

    hej anna anka jag heter jamaica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: