Skip to content

Septembersånger

september 2, 2009

September pangstartade med högsommarvärme, 24-25 grader. Passade bra , då jag målade vår nya sydvägg, snyggt uppsatt av Ivar och Mattias från Bygg-Lusth AB. Lite ovant att dra på shortsen och t-tröjan igen. September är en härlig månad med oväntade väderlägen och blommande höstastrar. Idag blev man återkallad till ”normalt” igen med något svalare temp och några skurar. Väggen målades i husets traditionella färger sedan 1960-talet, wasablått, dalarött samt vita knutar. Den blå och röda färgen får besökare att undra om vi är ÖIS-supporters. Inte helt, även om ”  Sällskapets ” prekära läge i tabellen inger oro.

Blått eller rött är också frågan i riksdagsvalet om lite drygt ett år. Tror att alliansen vinner igen och det av flera skäl. Främst kanske för att oppositionen, inte hittils i varje fall, visat några större framfötter. De flesta massmedierna, främst dagspress, är ju genuina alliansare och därför  ges inga alternativa bilder.

Vidare måste erkännas att moderaterna är mycket skickliga på att  bygga varumärket ” det nya arbetarpartiet ” och begreppet ”arbetslinjen” har trummats in rejält. I en tid då allt flera känner oro för sin anställning är det lätt att stöd för denna linje som ju också garneras med skattesänkningar för de som har jobb. Att förlora jobbet eller bli långvarigt sjukskriven är ett för många skrämmande öde. Slutligen tenderar man att i orostider rösta på sittande regering och Reinfeldt kan nog för många vara den enda partiledare de kan tänka sig att köpa en begagnad bil av. Trots allt spelar magkänslan ganska stor roll i vår medialiserade politiska kommunikation, där den för tillfället skickligaste PR-byrån vinner valet. Och moderaterna har kommit längst i förvandlingen från traditionellt politiskt parti till renodlad PR-byrå.

Bloggat: annarkia, Oppositionen tar täten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser
One Comment leave one →
  1. september 3, 2009 6:48 e m

    Aha, lite politik – ur ett PR-perspektiv. Dock inte helt utan värderingar. Intressant läsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: