Skip to content

Sköna augusti

augusti 4, 2009
tags: ,

Augusti bjuder på mycket att glädjas åt: kräftor, fullmåne,varma sammetslena kvällar.Dessutom mindre köer i affärer och till parkeringsplatser och inte minst, lätt att få speltider på golfbanan när man så vill. Och spela en runda vill man ju så ofta det går.

Alltid trevligt umgänge i vacker natur och nyttig motion. Golfspelet har en inneboende existensiell komplexitet som bland annat lockat P-G Woodehouse och John Updike till dråpliga och träffande berättelser. Vilken annan idrott kan skapa så fin litteratur och ibland göra darrande vrak av i övrigt fullt normala människor? ”First tee nervous breakdowns” och puttfrossa kan drabba alla, från tourspelare till 36+.Varför är ingen som egentligen vet. Mer eller mindre intrikata bakomliggande filosofiska faktorer har föreslagits. Få tycks fungera till glädje för instruktörer och ”förbättra ditt spel på fem minuter”-författare. Nära en eventuell sanning har kanske Göran Zachrisson kommit då han under referatet av årets ”the Open” sade: Vi får aldrig glömma att detta är ett spel-en lek.

Augusti bjuder också på skördetid. Ser genom fönstret att plommonträdet dignar av frukt-här blir mycket kompott i år! Även i faunan är det skördetid. Nya generationer av fåglar prövar sina vingar. Särskilt i år har en av traktens ungvråkar valt att uppehålla sig kring vårt sommarhus. Vit och grann kråmar han sig i talltopparna och ängsligt piper sitt pyiää under flykt. Bör således vara en hanne och vi har döpt honom till Åke. Då vi i år stannar mycket länge i vårt sommarhus så skall det bli spännande att följa Åkes liv och leverne framöver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: